Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023

Gösterim: 593

Koordinatörün Mesajı

Eğitim girişimci, yenilikçi ve üretken bir toplumun oluşmasında, yoksulluğun ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasında toplumların sahip olduğu en büyük güçtür. Bu nedenle günümüzde üniversiteler yalnızca mesleki ve teknik eğitimin verildiği kurumlar olarak kabul edilmemektedir. Sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilinci ile sosyal refaha katkı sunacak faaliyetlere aktif olarak katılma becerisine sahip bireyler yetişmesine öncülük etmesi de beklenmektedir. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinin önemi giderek daha fazla anlaşmaktadır.

Bu bağlamda Üniversitelerin sürdürülebilir kalkınmanın aktif bir oyuncusu olduğu bilinciyle yola çıkan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi dünyaya, ülkesine ve topluma karşı duyduğu sorumluluk ve görev bilinci ile Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü’nü hayata geçirmiştir.

Aslında üniversitemiz kurulduğu günden bu toplumsal duyarlılığı esas alan birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiştir. Eğitim, sağlık, çevre alanları ile dezavantajlı gruplar başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerine yönelik üretilen sosyal sorumluluk projelerinin Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü öncülüğünde daha sistemli ve etkin olarak yürütülmesi hedeflenmektedir.

Yapılan sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal sorunların çözümüne katkı sunan öğrencilerin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılıkları artmaktadır. Bu sayede öğrenciler kendini daha iyi ifade edebilen, özgüveni yüksek, ekip çalışmalarına yatkın olmak gibi becerilerini de geliştirme fırsatı yakalamaktadırlar. Diğer yandan üniversitemiz öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin de sosyal sorumluluk ve gönüllülük projelerine katkı sunmasını teşvik etmektedir.

Bu çerçevede Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü topluma hizmet bilinci ile çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Doç. Dr. Fatih ALTUN

Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörü