Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2022

Gösterim: 583

"KAPIDAĞ'I TEMİZLİYORUZ" PROJESİ TAMAMLANDI

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü ve Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz öncülüğünde ve Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz AR koordinasyonu ile üniversitemiz öğrencileri ve paydaşlarımız Bandırma Kent Konseyi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hicri Ercilli Çocuk Evi, Tema Vakfı Bandırma Temsilciliği, ANKA Eğitim ve Danışmanlık Merkezi, Yeni Hayat Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte Rektörlük/Gönüllülük Çalışmaları dersine kayıtlı 120 öğrencimiz ve danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Arzu BULUT, Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Burak DEMİR nezaretinde ve 50 kişilik paydaşlarımızla Kapıdağ Yarımadası'nın önemli merkezleri Kirazlı Manastır'dan Ballıpınar'a uzanan 4 önemli noktada çevre temizliği gerçekleştirilmiştir.

Paydaşlarımızdan birey ve ailelerinin nezaretinde gerçekleştirilen etkinlik ayrıca 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinliğin anlam ve önemini öğrencilerimiz nezdinde daha da önemli kılmıştır. Gönüllülük dersine kayıtlı öğrencilerimiz gönüllük faaliyetlerini gerçekleştirirken, engelli bireylere yardımcı olarak çevre etkinliğini gerçekleştirmeleri ayrıca anlamlı olmuştur. Türkiye'mizin çok  önemli görsel kazanımlarına sahip olduğumuz bilincini bu etkinlik ile daha da perçinleyen öğrencilerimiz çok önemli bir çevre hareketini başarıyla gerçekleştirdiler. Bu etkinliği gerçekleştirirken çektikleri fotoğraf karelerinin tertemiz ve ışıl ışıl çıkması için ellerinden gelen tüm temizlik çalışmalarını Erdek göleti ve civarı, Kirazlı Manastırı ve civarı, Kirazlı Manastır civarındaki görsel güzellik şelale civarı ve Erdek meşhur kırmızı soğanın yetiştirildiği Ballıpınar köyünün tüm sahili öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın özverili çalışmaları ile temizlenerek Erdek Belediyesi Çevre Mühendisliği birimi ile koordineli çalışılarak 4 önemli noktada toplanan çöpler ilgili birimlere haber verilerek etraftan kaldırılması sağlandı. Sabah 9.30 civarında başlayan etkinliik, öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın hem çalıştığı hem de görsel doğa şöleni ile başbaşa kadıkları özellikle Erdek Ballıpınar köyünün sakinleri ile de önemli sohbet ve inceleme yapma deneyimleri ile son buldu.

Öğrencilerimizin bu etkinliği gerçekleştirme esnasında özellikle Ballıpınar köy sakinleri Muhtarlarının nezaretinde üniversitemiz öğrencilerine özel olarak teşekkür ederek öğrencilerimizle duygulu anlar geçirdiler. Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü ve Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak lojistik destekleri ve tüm etkinlik boyunca rehberlikleri için Kent Konseyi Başkanı Sn. Serdar POLAT'a ve bizlere eşlik eden tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz