Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2023

Gösterim: 1875

101. Yıl Engelsiz Zafer Dalışı

Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük faaliyetleri kapsamında, Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi iş birliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve ETİ Maden İşletmeleri’nin destekleri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla “101. Yıl Engelsiz Zafer Dalışı” gerçekleştirildi.

Üniversitemizi temsilen Genel Sekreterimiz Cihangir Boz’un katıldığı etkinliğe, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin ve Cengiz Paccı, Polis Başmüfettişi Çanakkale Deniz PEM Müdür V. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Adnan Yenici, Deniz PEM Eğitim Şube Müdürü Kurbağa Adam 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Deliktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kurbağa Adam 2. Sınıf Emniyet Müdürü Alper Tuğbay ve protokol üyeleri katılım sağladı. 

Üniversitemizde 22-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelli Dalış Kampı'nın kapanış programı niteliği taşıyan etkinlik kapsamında, Çanakkale’deki SS Milo Batığı’na Denizcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden Engelli Dalış Eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın ve Engelli Dalış Asistanı Uğur Singer koordinasyonunda engelli sporcular tarafından dalış gerçekleştirildi. TSSF Engelli Dalıcı Sertifikalı Beş temel engel grubundaki (fiziksel, görme, işitme, zihinsel ve süreğen engelli) engelli dalıcılarımız ile deniz polisi kurbağa adamlarının ortak dalışıyla batığa hareket edildi. Dalış sonunda 40 metrekare büyüklüğünde Türk Bayrağımız açıldı. 

Üniversitemizin daha önceki dalış organizasyonlarından haberdar olarak iletişime geçen ve etkinliklerde yer almak üzere Üniversitemize başvuruda bulunan görme engelli Tarih öğretmeni Gülay Bora da gerçekleştirilen etkinlikte bir dalış yaptı. Dalış esnasında çok heyecanlandığını belirten Bora "Mükemmeldi, anlatılmaz yaşanır derler ya gerçekten çok güzeldi. Engel durumunun hiçbir şeye engel olmadığını daha iyi anladım böylelikle. Benim gibi deniz aşığı tüm engelli arkadaşlarıma buradan sesleniyorum, lütfen hiçbir engelin, bu spor için engel olmadığını unutmasınlar. Benim gibi dalmak isteyen arkadaşlarımı davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dalış sonrası Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Konferans Salonu’nda engelli sporcular ve katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. Etkinlik, günün anısına gerçekleşen fotoğraf çekimiyle son buldu.